Parlamentarni izbori sve su bliže, a gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić poručuje građanima da izađu na izbore, jer na svim izborima se rješava sudbina kroz četverogodišnje razdoblje.

- Rezultati parlamentarnih izbora će imati snažan utjecaj na neka sudbonosna zbivanja u našem gradu, pa je od iznimne važnosti i svi koji želimo dobro svome gradu, koji želimo pratiti njegov razvoj važno je izaći na izbore, a važno je i da glasuju za HDZ jer HDZ ima sve argumente što se tiče dosadašnjeg razvoja, da dobije i nadalje povjerenje građana, poručio je uoči izbora Zvonimir Vrančić. vran_i__1302771611.JPG

Za vas je sigurno jasno zašto HDZ ima sve argumente, ali pojasnimo građanima, koji su to HDZ-ovi argumenti zbog kojih bi vam građani trebali dati svoj glas?

Mislim da moramo nekoliko rečenica reći o prošlosti. Grad Zadar je u proteklih nekoliko godina doista ostvario povijesni impozantni razvoj, kroz cijelo to vrijeme i u gradu i u županiji na vlasti je bio HDZ, i u toj jednoj sinergiji na svim pozicijama, ostvareni su impozantni i velebni rezultati. Građani su toga svjesni, ja ne trebam sve nabrajati: izgrađene su mnoge škole, ceste, vrtići, rive, sustavi odvodnje itd, dalo bi se nabrajati i moglo bi se reći da je Zadar možda na prvom mjestu od svih gradova, koji je ostvario najbolje razvojne rezultate. Pred Zadrom su i sada neki vrlo važni projekti, važni za budućnost, a ono što je najbitnije za naš grad je problem nezaposlenosti. Mi, politička uprava grada i moja stranka trebamo dati najveći doprinos da se taj problem u što skorije vrijeme na kvalitetan način riješi. Upravo to, i Grad i Zadarska županija i cijeli HDZ imaju važne projekte u smislu povećanja proizvodnje i zaposlenosti. Luka Gaženica je investicija od 230 milijuna eura i dovest će do zaposlenosti i u samoj izgradnji, i kada bude dovršena za dvije godine. Uz luku Gaženica, osmišljamo gospodarsku zonu, koja će također za dvije godine biti spremna za nove investicije. To su dva kardinalna razvojna projekta koja će riješiti pitanje gospodarskog razvoja i zaposlenosti. Uz to idu vrlo važni projekti, nema zapreka da se završi poliklinika kroz godinu, dvije, i centar Mocire kroz šest mjeseci, a ide dalje i sustav odvodnje. Kroz dvije godine morali bi potpuno završiti kičmu sustava odvodnje od Bokanjca do pročiščivača Smiljevac i da se steknu uvjeti da svi naši građani imaju mogućnost spajanja na sustav odvodnje. Idu i manji projekti, gradi se vrtić na Bokanjcu u Kožinu itd. IMG_1567[1].jpg


Pod političkim rukovodstvo HDZ-a omogućen je ovaj razvoj i da Zadar kao županijsko središte djeluje pozitivno na razvoj regije ali i samoga sebe. Poručujem građanima da je naše stajalište da grad Zadar treba ostati regionalno i županijsko središte, za razliku od stajališta Kukuriku koalicije i HSLS-a, koji se zalažu za ukidanje županija i stvaranje regija. Ukidanje centralne funkcije Zadra donijelo bi veliku štetu Zadru, a HDZ je garancija da se to neće mijenjati i da će uloga Zadra kao regionalnog središta ostati zacementirana i vječna. HDZ Zadra je bio iznimno dobro organiziran, i općenito HDZ je na svim razinama bio dobro organiziran, za razliku od drugih političkih opcija, gdje možda i nema Zadrana ili pojedinačno neki od njih, i te političke opcije bila bi velika nesigurnost kako bi se u budućnosti zastupali interesi Zadra na bilo kojoj razini, jer netko tko nije iz Zadra i okolice ne može razumjeti potrebe Zadra, a nema ni emotivni odnos prema Zadru.

Što se za Zadrane mijenja sa koalicijom sa Željkom Kerumu i Hrvatskom Građanskom strankom. Možemo se nadovezati i na pitanje regionalizacije, često je bio antagonizam između Splita i Zadra, mogu li po tom pitanju Zadrani mirno spavati?

Mi jedni drugima nismo nikakva konkurencija ali nikako ne pristajemo da netko bude nad nama. Koalicija sa Željkom Kerumom je dobrodošla. Imat će manje pozitivne efekte u devetoj izbornoj jedinici, veće pozitivne efekte u desetoj izbornoj jedinci. Mi u devetoj izbornoj jedinici mislimo da smo dovoljno jaki, sam HDZ, ali koalicija će zasigurno pomoći i donijeti nekoliko postotaka glasova više našoj zajedničkoj koaliciji.

Započeto je dosta projekata, što je sa njihovim dovršetkom? Konkretno ako HDZ odnese pobjedu, odnosno ako HDZ više ne bude na vlasti?

vran_i__1306154109.jpg

Ako HDZ ne bi bio na vlasti, što se, uvjeren sam, neće dogoditi, sigurno bi bilo teže ostvarivati neke projekte vezano za grad Zadar. Iznimno je važno da se ovo posloži i da bude jedna politička opcija od državne vlasti pa do našega grada.

Je li moguće da projekti poput Gaženice i zone Crno stanu?

Vjerujem da ne, vjerujem da ćemo uvijek biti toliko moćni da ćemo znati braniti svoje interese, ali lakše je kada imamo svoje predstavnike na svim razinama.

Za kraj, što možete poručiti građanima?

Poštovane sugrađanke i sugrađani, molim vas da izađete na izbore i sugeriram da glasate za listu HDZ-a, jer HDZ u ovom gradu i županiji te regiji je vjerodostojno ostvario sva vaša očekivanja, većinu vaših želja i potreba, to je dobro organizirana stranka sa kvalitetnim ljudima na svim razinama i to je najbolja garancija da će se razvoj Zadra i Zadarske županije nastaviti tempom kao što je bilo dosadašnjih godina.