Tankerska plovidba izvijestila je u petak poslijepodne preko Zagrebačke burze da je nastala obveza objave ponudu za preuzimanje Atlantske plovidbe te da će to učiniti u zakonskom roku.

 Postupkom dokapitalizacije, Tankerska plovidba postala je suvlasnik 39.1 posto dionica Atlantske plovidbe. Zadarski brodar preuzeo je obavezu javne ponude koja nastaje kada se dođe do kontrolnog paketa od 25 posto plus jedna dionica.

Na Zagrebačkoj burzi je u istom setu poslijepodnevnih objava,  objavljeno i kako je Atlantska plovidba baš danas ugovorila prodaju novogradnje za 37 625 000 dolara. Dio je to poslovanja dubrovačkog brodara koji je isplatio dividendu prije postupka dokapitalizacije. Prodaja jednog od dva broda koje je AP naručili u jednom od kineskih brodogradilišta, događa se nakon dokapitalizacije kojom je Atlantska plovidba povećala temeljni kapital s dosadašnjih 55,57 milijuna na 83,35 milijuna eura.

Tankerska plovidba je u postupku povećanja temeljnog kapitala dubrovačkog brodara, upisala i uplatila 638.501 dionicu Atlantske plovidbe, što čini 32,65 posto njezinog temeljnog kapitala. Zajedno s dionicama koje je imala od ranije, Tankerska plovidba ukupno drži 818.563 dionice Atlantske plovidbe, što predstavlja 39,1 posto temeljnog kapitala.

Središnje klirinško depozitrano društvo  6. studenog objavit će odnos snaga dioničara Atlantske plovidbe s upisom promjene temeljnog kapitala Atlantske plovidbe.

Zadarska brodarska kompanija kao u slučajevima preuzimanja Tankerske Next Generation i Turisthotela, otkupljivat će  dionice kroz javni poziv dioničarima Atlantske plovidbe kako bi došlo do većinskog vlasništva od 51 posto ili 100 -postotnog preuzimanja kao što su to napravili s ove dvije tvrtke.