Adris grupa ostvaruje rast u svim poslovima.

Njihov Cromaris, sa sjedištem u Zadru, u 2022. godini ostvario je prodaju od 13.444 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za osam posto više nego u prethodnoj godini. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 10 posto, ponajprije zahvaljujući snažnom rastu na tržištima Italije i Španjolske. Cromaris i nadalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima - 88 posto količinske prodaje i jednako toliko prihoda od prodaje. U portfelju diferenciranih proizvoda, koji su u 2022. godini činili 34 posto prihoda, najveći rast ostvaruju svježi fileti i novouzgojena vrsta - zubatac. Uz količinski rast, ostvareno je i povećanje cijena, prosječno devet posto. Cromarisov prihodi od prodaje iznose 721 milijun kuna, što je rast od 18 posto, a dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) 83 milijuna kuna, što je rast od 24 posto. Neto dobit pak iznosi 18 milijuna kuna i za 39 posto je veća od prošlogodišnje.

U 2021. je pripremljen i započeo, a u protekloj 2022. godini nastavljen program transformacijskih inicijativa s naglaskom na profitabilnost. Višegodišnji ciklus programa poslovne izvrsnosti težište ima u dva ključna područja - tržišnom poslovanju i operacijama.

U prosincu 2022. godine u Cromarisu je s radom započela nova fotonaponska elektrana koja omogućuje izravnu pretvorbu sunčeve energije u električnu, a nalazi se na krovu pogona mrjestilišta u Ninu. S kapacitetom 700kW zadovoljava 20 posto potreba za električnom energijom mrjestilišta. Investicija je vrijedna gotovo pet milijuna kuna te potvrđuje Cromaris kao lidera u održivom poslovanju, podsjećaju iz Adria.