Adris grupa izvijestila je kako je u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2,48 milijardi kuna, što je za 16 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci 2020.

Što se tiče zadarskog Cromarisa, koji je u sastavu grupacije, koronakriza je i tijekom prvog polugodišta 2021. uzrokovala brojne logističke izazove u distribuciji svježe i prerađene ribe. Zatvaranje ugostiteljskih objekata na ključnim tržištima dovelo je do daljnjeg pomaka prodaje prema maloprodajnim lancima.


Cromaris je u prvom polugodištu 2021. godine ostvario prodaju od 5.520 tona ekvivalenta svježe ribe, što je za 17 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 20 posto, ponajprije zahvaljujući snažnom rastu na tržištima Italije, Švicarske, Francuske i Poljske. Cromaris i nadalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima - 87 posto količinske prodaje i 88 posto prihoda od prodaje. Prihodi od diferenciranih proizvoda porasli su za 10 posto. Trenutno čine 45 posto udjela u ukupnoj prodaji. Portfelj proizvoda nadopunjen je iznimno vrijednim projektom novih uzgojnih vrsta ribe - gofa i zubatca. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 272 milijuna kuna, što predstavlja rast od 16 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 33 milijuna kuna, što predstavlja rast od 23 posto, a neto dobit 7,9 milijuna kuna.