ZADAR- Tvornica kruha, jedno od rijetkih dioničkih društava sa sjedištem u Zadru koje i dalje polaže račun dioničarima na skupštini, prošlu je godinu završila s nešto više od pola milijuna kuna dobiti. Dividende neće biti jer se dobit od 529.169,93 kuna prebacuje u iduće poslovno razdoblje.

Uprava društva koje u većinskom vlasništvu obitelji Branimira Bošnjaka iz Zagreba, predlaže dioničarima Tvornice kruha pripajanje s tvrtkom Dalmatinsko zlato. Ona je osnovana za trgovinu i usluge na adresi Gaženička 5 na kojoj je i sjedište Tvornice kruha. Kroz Dalmatinsko zlato, Tvornica kruha Zadar od polovice 2013. godine osmišljavala je brend "Daloro" pod kojom se predstavlja na tržištu i u vlastitom maloprodajnom lancu.

Tvornica kruha 2017. godine je otvorila prvu trgovinu u Zagrebu

Direktor je Branimir Bošnjak iz Zagreba, inače predsjednik Nadzornog odbora Tvornice kruha u koju je kao većinski vlanik ušao 2012. godini. U toj zadarskoj tvrtki, Josip Bošnjak je prokurist dok je Vinko Bošnjak član Uprave Tvornice kruha koja je i osnivač Dalmatinskog zlata.

Ta tvrtka koja, prema financijskom izvještaju zapošljava oko 30-ak ljudi,  poslovanje u 2017.  godini završila je s nešto više od 2.5 milijuna kuna gubitka. Temeljni kapital Tvornice kruha je 17.7 milijuna kuna Dalmatinsko zlato je osnovano 2013. godine za 20 tisuća kuna.