Zadarski Turisthotel na ovogodišnjim je Danima turizma dobio formalnu potvrdu o svojoj snazi i važnosti za zadarski, ali i hrvatski turizam. Prve je večeri Turističko naselje Zaton dobilo nagradu za najbolji veliki kamp, Boutique hostel Forum za najbolji hostel, dok je Juraj Kirchofer, također iz TN Zaton, najbolji turistički animator. Nakon prvog dana sinoć je stiglo najveće priznanje - TN Zaton dobio je Grand prix za najbolji kamp u Hrvatskoj.

- Veseli nas ova nagrada struke kao priznanje za ono što radimo svih ovih godina. Turističko naselje Zaton je polazišna točka cijelog Turisthotela koju smo pametno razvijali kroz godine i došli do onoga što on predstavlja već godinama, a to je najbolji hrvatski kamp. Pokazalo se da nam se svaka promišljena investicija, obogaćivanje ponude, educiranje osoblja, vratilo kroz prihode i mogućnost da se dalje razvijamo, rekao nam je direktor naselja Zaton Holiday Resort Ivo Bobić.

Velikim ulaganjima u objekt je postao respektabilan centar obiteljskog turizma s mnogim obilježjima turističkog grada, kampingom, apartmanima, sadržajima visoke kvalitete. Posljednji značajan projekt bila je gradnja novih vanjskih bazena sa zabavnim sadržajima za djecu i odrasle, gradnja novih bungalova, obnova postojećih, kao i sanitarnih čvorova... Sljedeće godine ponuda će se poboljšati gradnjom novog sanitarnog čvora.

- Ovakav pristup donio nam je veliku potražnju i interes gostiju, a o njihovom zadovoljstvu govori preko 1.900 recenzija na Booking.comu s prosječnom ocjenom 9,1. Od 1. listopada zatvorili smo vrata za goste i radimo sve da što kvalitetnije dočekamo sljedeću sezonu, najavljuje Bobić.

Boutique hostel Forum priznanje za najbolji hostel dobio je treći put u četiri posljednje godine. Zašto nije dobio i četvrti put, pitate se. Samo zbog toga što se te godine - nije nominirao.

- Svi znaju za naš hostel i poziciju u gradu, koja je stvarno fantastična, ali to nije dovoljno za gradnju ovakvog renomea. Mi svoj uspjeh zahvaljujemo osoblju koje se s punom predanošću daje svakom gostu. U ovakvom zahtjevnom segmentu smještaja, s gostima koji dolaze iz svih krajeva svijeta, to je ključ uspjeha, kaže voditelj hostela Ivan Niseteo.