U četvrtak, 14. lipnja u coworking prostoru COIN Zadar (Put Murvice 16) održat će se konferencija Mogućnosti financiranja za poduzetnice. Konferencija je namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati. Počinje u 12, a završava u 15.45 sati.

U Hrvatskoj čak trideset posto poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih usluga koje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i udruga Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria diljem zemlje održavaju niz konferencija o financiranju poduzetnica.
Coworking prostor COIN Zadar otkrit će kakva je slika ženskog poduzetništva u Zadru. Uz domaće poduzetnike i poduzetnice koji tamo razvijaju svoje poslovanje, u COIN-u su ljeti mogu susresti i tzv. digitalni nomadi.

Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo, na raspolaganju su povoljni načini financiranja Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a). Key Consulting poduzetnicama će približiti za njihovo poslovanje zanimljive natječaje fondova Europske unije. Sve važniju ulogu ženskog poduzetništva na tržištu prepoznaju komercijalne banke i druge tvrtke. Među njima su Erste banka i Toyota.

Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz EU fondova, tj. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ulaz na konferenciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem mrežne stranice Women in Adria.