ZADAR- Skupština dioničara Maraske održat će se u sjedištu te zadarske tvrtke a na njoj će se prikazati dobit od 6.8 milijuna kuna.

U pozivu za Skupštinu predlaže se da se dobit u cijelosti upotrebi za pokriće gubitka iz prošlih godina poslovanja zadarske tvornice pića s pogonom na Biogradskoj cesti. Na skupštini će se mijenjati i saziv Nadzornog odbora koji odražava vlasništvo. Umjesto Mirka Grbešića iz Širokog Brijega u BIH, iduće četiri godine to će biti Filip Grbešić, sudeći po adresi iz iste obitelji kao i Ivan Grbešić, drugi član NO kojem je istekao mandat. Ivan Grbešić ostaje iduće četiri godine kao i Zdravko Pavić iz Osijeka.

Lani je skupština dioničara Maraske održana u u Bjelovaru, gdje je 13. lipnja izglasana dokapitalizacija od strane tamošnjeg Koestlina. Sve su to tvrtke u vlasništvu  širokobriješkog poduzetnika Grbešića koji je preko Hypo banke došao do Maraske.

Do povećanja temeljenog kapitala Maraske sa 69.9 na 99.9 milijuna kuna došlo je  lani na osnovu ulaganja prava pretvaranja potraživanja Maraske u uloge Koestlina a na  temelju ugovora između te dvije tvrtke.