Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Babac - Damjanić, nagrađeno je u Splitu na 4. međunarodnoj manifestaciji poljoprivrednika Mediterana INTRADA s pet medalja za svoje ekološke proizvode, 3 zlatne i 2 srebrne.

Na žalost, unatoč brojnim dosadašnjim priznanjima, kao i ostali mali domaći proizvođači i OPG-ovi i dalje imaju problem s plasmanom proizvoda.

Nagrade su dobrodošlo priznanje za naš trud, istaknula je Sandra Babac, dodajući kako je njihov OPG na račun tih medalja dobioi titulu šampiona ekoloških proizvoda.

- Nas vesele nagrade, one su potvrda kvalitete rada, ali bi mi bilo puno draže da su odnosi na tržištu sređeniji, recimo to tako, i da možemo sudjelovati al pari ovim velikim proizvođačima. Teško je stati uz bok, teško je doći na police, i zapravo, znate ako nemate financijski aspekt koji prati takva priznanja, onda nekako i proizvodnja pomalo gubi smisao, lagano čovjek posustaje, malo se umara.

Kao OPG rade od 2004. godine, od 2007. su certificirani ekološki proizvođač te su u proteklih desetak godina uspjeli brandirati svoju Šinjorinu smokvi i ostale svoje proizvode.

- Mi imamo jedan mali izvoz i u Švedsku, Austriju, načeli smo Sloveniju, ali to su sve po meni minorne količine. Kad bi to bilo puta 10, puta 20, e onda bi se već dalo o tome pričati onda bismo mi kao proizvođači bili mirniji, onda bi se uredno vrtjeli kroz godine. Ovako non-stop imate osjećaj da pretačete iz šupljeg u prazno, da žonglirate.

U OPG Babac - Damjanić  nadaju se kako će brojne nagrade na kraju doprinijeti i boljem plasmanu na tržištu.