ZADAR - Ilirija, najveća hotelska kuća na zadarskom području nastavlja s poslovanjem bez gubitaka koji već godinama nije zabilježen u toj najvećoj biogradskoj tvrtki.

Stoga će se odlukom, predloženom za izvanrednu glavnu skupštinu temeljni, temljeni kapital  Ilirije povećati s iznosa od 205.146.480 kuna za 24 milijuna kuna te će iznositi rekordnih 229.146.480 kuna. Time temeljeni kapital Ilirije za 17 milijuna kuna postaje veći nego li Turisthotela. Obje tvrtke su perjanice zadarskog turizma. Kapital Ilirije za 115 milijuna kuna je manji u odnosu na temeljni kapital najmoćnije zadarskw kompanije - Tankerske plovidbe.

Ilirija će temeljeni kapital povećati iz vlastitih prihoda ostvarenih u prošloj te u prvoj polovici 2017. godine. Odnosi između dioničara i iznosi njihovih odjela na osnovu povećanja kapitala, ostat će nepromijenjeni, jasno je istaknuto u pozivu za skupštinu dioničara.

Na njoj će se i potvrditi novi mandat članovima Nadzornog odbora, koji, međutim, nemaju istu naknadu. Vanjski članovi NO Darko Prebežac i Siniša Petrović i sveučilišni profesori sa zagrebačke Ekonomije odnosno Pravnog fakulteta imat će mjesečno po 6 500 kuna naknade. Domaćim članovima, koji su predstavnici vlasnika Ilirije, naknada će iznositi 4000 kuna. Toliko će primati Goran Medić, Davor Tudorović i David Anthony Tudorović.