Sveučilište u Zadru kao nositelj projekta robot Roki dobilo je Zlatnu kunu za inovaciju Hrvatske gospodarske komore. Vrijedno priznanje ministar Božidar Kalmeta na sinoćnjoj je svečanosti uručio je mr Petru Čovo, koji u ime zadarskog sveučilišta određen za voditelja tima. 


U prigodnom prilogu, niti u jednom trenutku se nije moglo čuti da je robot Roki proizvod pameti i stručnosti zadarske tvrtke HSTec koja je izradila prototip robotskog sustava ROKI, projektiranog i izrađenog za asistiranje pri kirurškim operacijama. Hrvatska je počela razvijati robotiku u medicini upravo ovim projektom, koji je financirao Hrvatski institut za tehnologiju. Sveučilište u Zadru, kao nositelj projekta, oformilo je projektni tim od 11 istraživača koji su definirali i koncipirali idejni projekt, a idejno rješenje, projektiranje, proizvodnja, upravljanje i završna ispitivanja odrađeni su u tvrtki HSTec.
Osim nagrada za inovaciju zadarsko gospodarstvo na jučerašnjoj svečanosti Zlatne kune u Sveučilišnoj knjižnici, bilo je zastupljeno jedino preko tvrtke Mardešić iz Sali. Ta je Tvornica ribljih konzervi dobila pravo korištenja znaka Hrvatska kvaliteta za svoj novi proizvod frigane srdele u maslinovu ulju.