Direktor luksemburške Orco grupe i predsjednik Nadzornog odbora Sunčanog Hvara Jean-Francois Ott, bivši predsjednik Uprave Sunčanog Hvara Dragan Lazukić i još četvorica Francuza iz Uprave osumnjičeni su da su Sunčani Hvar oštetili za 16 milijuna kuna.

Splitska policija i državno odvjetništvo sumnjiče ih da su u interesu Orco grupe izvlačili novac iz Sunčanog Hvara i lažno prikazivali svoja ulaganja.

Ott je sinoć saslušan u zagrebačkoj policiji, ali je u ekskluzivnoj izjavi za HTV tvrdio da je dao iskaz u svojstvu svjedoka i prosvjedovao zbog maltretiranja stranih investitora.

Surađivat ćemo s policijom i dostavit ćemo im sve odgovore. Rekao sam im da smo sve to mogli napraviti u pisanom obliku već mjesecima prije, nije bilo potrebno činiti to što su učinili, jednostavno me tako pokupiti, izjavio je Ott.

On se u međuvremenu pokupio u Francusku, ali doznajemo - to neće utjecati na kazneni progon. Ono što mnogo više zabrinjava jest financijsko stanje u Sunčanom Hvaru, gdje 380 zaposlenih već mjesecima strepi hoće li dobiti iduću plaću. Poduzeće je gotovo pred stečajem.