Travanjsko jutro je u srijedu bilo idealno: svježa tramuntana koja nas je hladila prošlih dana se smirila, proljeće je ugrijalo pa se početak ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala odigrao u idealnim uvjetima. Četiri kuharske ekipe, restorana Maguro, Antiquus, Burgers & More te Cromarisov sushi dvojac Mladen Križanović i Ivan Bašić, cijelog su jutra izbacivali na desetke slasnih zalogaja od jadranske ribe, prvenstveno tune, brancina i hame.
Uz kuharske timove, od kojih je Magurov bio tu samo na jedan dan, dok će ostali biti pod festivalskim šatorom sve do nedjelje, na festivalskom trgu se nalazi i Maraskin bar s bezalkohonim i alkoholnim pićima te koktelima, a Ivan Stiblik u Wine baru toči desetak ponaboljih vina zadarskog kraja. Udruženje obrtnika na nekoliko je štandova dovela svoje članove na Sajam rukotvorina, a na jednom se štandu nudi i vrhunsko maslinovo ulje nagrađivanog pakoštanskog uljara Tomislava Čudine.
Prvi dan Festivala završit će se u večernjim satima koncertom sestara Husar na istom mjestu uz besplatan ulaz, a Festival će se nastaviti u četvrtak s novim svježim namirnicama i jelima. Program će sutra biti obogaćen nastupima japanske gospel pjevačice Hikari te skupinom Katanayaichi Samurai na Poljani Šime Budinića. Sutra navečer će pod festivalskim šatorom koncert održati grupa Scifidelity Orchestra.
Tko smišlja ovakve promašaje od ponude, autohtono nema što, zar smo na to spali?
Što očekivati od ljudi bez vizije?
Mijatovic s krivim ox nogama
Kakva nemaštovitom i ponavljanje svega sto je bilo b prvom izdanju i jednako besmisleno
Zadar i Japan? Bože sačuvaj, ekipa – u penziju, vaša nemaštovitost i neznanje je više dojadila svim