Udruga Prizma u četvrtak, 6. svibnja s početkom u 18 sati organizira virtualno filmsko druženje na kojem će se prikazati Djevojke Zlatne zore, dokumentarni film norveškog redatelja Håvarda Bustnesa. 

Radnja prati događanja povezana s usponom Zlatne zore, grčke nacionalističke organizacije čije je djelovanje bilo prožeto govorom mržnje, rasizmom, ksenofobijom i nasiljem.  Nakon što su najistaknutiji članovi vodstva ove radikalne političke stranke pritvoreni radi optužbi za organizirani kriminal, njihove kćeri, supruge i majke preuzimaju ključne uloge u radu stranke i kampanji za sljedeće izbore.

Kako bi se pridružili još jednom virtualnom filmskom druženju, potrebno je ispuniti prijavnicu na linku

"Filmsko druženje" provodi se u okviru projekta CommUnity: Build Communities - Create Peace. Cilj projekta je prevencija radikalizacije mladih poticanjem društvene uključenosti, međukulturnog i međureligijskog dijaloga, izgradnje povjerenja te kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

Organizacija ovog događaja sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.