Danas, 8. kolovoza u Citadeli s početkom u 21 sat održat će se predstava Dobar, loš, mrtav.

Satirična predstava "Dobar, loš, mrtav" redatelja Ivana Planinića, u kojoj Anđeo i Vrag na zadatku prate Dubravka Ilića, koji treba umrijeti, bavi se pitanjem sudbinske predodređenosti. Tekst za kazališnu predstavu nastao je prema motivima teksta Pavla Vrkljana. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i Kunst Teatra uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

"Dobar, loš, mrtav" igra se pojmom sudbine, sudbinske predodređenosti i našim utjecanjem na nju, ili onim što tako opisujemo. Dva mitogena lika, anđeo i vrag, love trećeg, kojem je određeno umrijeti. Ili on tako djeluje, a oni su tu samo da izvrše svoju funkciju. Upravo stalnim izvrtanjem te pozicije moći, točnije utjecajnosti na slijed događaja, predstava postavlja temelj za kreaciju ritma u tijelo izvođača. Tako je scenom udaljenom od realitetnog opisivanja ambijenta glavni indikator prostora i dinamike izvođačko tijelo, odnosno suodnos izvođačkog trojca kroz rapidno izmještanje između dramskih figura koje su proizašle iz glumačkih improvizacija i obrade dramaturškog kolektiva.

Drugog dana festivala Zadar snova družit ćemo se sa svestranom riječkom umjetnicom Tajči Čekada kroz format Meet the Artist, u 22:30, u studentskom klubu Božo Lerotić. Za ovu priliku domaćica večeri pripremila je izbor radova s performativnom osnovom koji će se predstaviti putem videa, a kao šlag za kraj Tajči će izvesti performans Try the Artist, dakako interaktivan.

Predstavit će se radovi Eko eko ljudsko mlijeko, 2017. 18.03 min, Autoportreti, 2013. 07.17 min, The picnic, 2013. 17.23 min, F to H (female to hare), 2017. 11.53 min. Tajči Čekada kombinira i operira u raznim područjima - modni dizajn, kostimografija, performans, fotografija ili video. Iako djeluje na širokom umjetničkom polju najbolje se izražava kroz formu videa i performansa. Ulaz je slobodan, a ideja je uz druženje upoznati nove protagoniste nezavisne kazališne scene, Kunst Teatar iz Zagreba i ostale izvođače na festivalu, pa dođite večeras u studentski klub Božo Lerotić i - upoznajte umjetnike.