Jedna od naših najdugovječnijih i najpoznatijih pop-rock grupa, Prljavo kazalište,  večaras će održati koncert na  Forumu koji bi u čast Dana domovinske zahvalnosti i Dana pobjede  trebao završiti vatrometom.

Koncert Prljavaca započet će u 22 sata i bit će besplatan za građane. Organizator je, pretpostavljamo,  TZ Grada Zadra iz koje poručuju  da će to biti spektakularan koncert na kojem ćete imati priliku uživati u nezaboravnim hitovima koji su obilježili njihovu 40-godišnju karijeru.

Oni će, nema sumnje otpjevati i Ružu hrvatsku koja ne samo da je prigodna za dan njihovog koncerta već i za dan poslije kada je 9. godišnjica od smrti naše najveće političarke i intelektualke Savke Dabčević Kučar koja je s pravom nosila naziv RUŽE HRVATSKE.

Jasenko Houra i njegova ekipa iz Dubrave 1977. godine krenuli su u avanturu pokretanja rock grupe, koja je dobila ime po jednoj epizodi stripa "Alan Ford", ne sluteći da će desetak godina kasnije postati najveći hrvatski bend svih vremena. Prvi album benda je izašao 1979. godine pod naslovom "Prljavo kazalište" a bio je neizbrisiv dokaz njihova iznimna talenta, no tek je drugi, "Crno bijeli svijet" iz 1980.godine, nagovijestio istinski stvaralački potencijal grupe iz Dubrave. Pjesme poput "17 ti je godina tek", "Zagreb" , "Moderna djevojka" te posebno naslovna "Crno bijeli svijet" i posljednja pjesma na albumu "Mi plešemo", postali su veliki hitovi što je rezultiralo rekordnom prodajom.