Službenim otvaranjem 6. Ražanačkih ljetnih igara u utorak je započelo "Lito u Ražancu 2018". Ražanačke ljetne igre otvorene su već tradicionalnom Ražanačkom alkom, na kojoj se natjecalo 14 ekipa. U tijesnoj borbi najpreciznija ekipa je bila "Mrk" u sastavu Lola Prekpalaj i Ante Kožul. Nakon alke održalo se natjecanje u povlačenju konopa, u kojem je najuspješnija ekipa bila "Palačinke" (Marko Brkljača, Ante Rudić, Tome Čavić, Nikola Čavić i Šime Feštin).

Treća disciplina u kojoj se održalo natjecanje je bacanje kamena s ramena i to u dvije discipline, ženskom i muškom bacanju. Kod žena se "najsnažnijom" pokazala Kate Potočnjak, dok je kod muških najviše bacio već godinama nedodirljivi natjecatelj u ovoj disciplini, Bonaventura Žagar.

U sklopu Ražanačkih ljetnih igara osiguran je bogati nagradni fond a sve dodjele nagrada i priznanja će se održati u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u centru Ražanca.

Program „Lito u Ražancu" sastoji se od zabavnog, sportskog, aktivnog, gastronomskog i kulturnog dijela. Najmlađi se i ove godine mogu radovati već tradicionalnim 6. Ljetnim igrama za djecu od 7 do 14 godina, gdje će pokazati svoje vještine u morskim i kopnenim igrama.

U pripremi je i prvi ruralni sajam „Zeleno na plavo" koji će se održati 4. kolovoza. Kroz sajam se želi domaćim i stranim gostim predstaviti lokalne proizvođače i njihove proizvode. Cilj sajma je da se povežu okusi mora i kopna, da zeleno i plavo dobiju zajedničku sinergiju prepoznatljivosti i kvalitete.

Uz proslavu Dana domovinske zahvalnosti organiziraju se i turniri u nogometu i odbojci, a finalni dio programa je koncert Giuliana 15. kolovoza 2018.