ZADAR - Povodom godišnjice UNESCO-ve zaštite zadarskih bedema, unutra njih je sinoć oživljena stara, nova pozornica uz ostatke palače Pasini. Istodobno se događala čarobna iluminacija zadarskih bedema za koju su mnogi poželjali da bude trajna.

Na iznenađenje ali zadovoljstvo publike, sinoć se u produkciji udruge Zadar snova priredio klapski sevdah s trbušnom plesačicom. Tako bi se ukratko mogao nazvati program bosanskohercegovačkog pjevača sevdaha Damira Imamovića i klape Kožino. Prvi put su se susreli i međusobno upoznali te zajedno zapjevali pjesmu o Sarajevu grada, odnosno "Zadru grad sa svojim bedemima", kako je ta stara pjesma prilagođena za obljetnicu.

Oni koji su  ciljano došli slušati izvedbe Imamovića, jednako su tako bili oduševljeni s klapom Kožino. - Ipak su oni omiški pobjednici, kazat će Enio Meštrović koji podsjeća i kako je na pijaci prije 20 godina u sklopu početnog festivala Zadar snova, bio koncert Rundeka. Od njega smo doznali i za glazbeno usavršavanja prvog tenora Duje Stanišića u Beču.

- Od prošle jeseni sam na studiju klasičnog pjevanja. Dobio sam ponudu kakva se ne odbija profesora s Glazbene akademije. Vidjet ćemo. To mi je bila velika želja, znao sam da je klapsko pjevanje samo epizoda, kazao nam je Duje, čija izvedba U boj, u boj je zvučala fantastično.

Duje Stanišić, inače predsjednik MO Petrčane voditelj je klape Kožino koja se sinoć sastala nakon dugo vremena. - Uzeli smo stanku ali smo sinoć guštali. Razglas je bio odličan, atmosfera posebna a Damir nas je oduševio, prenio nam je dojmove neobičnog glazbenog susreta sa zadarske pijace.