Uspješno je bio prvi dan Zrmanja Adventures Festivala uz originalnu SUP štafetu i okrugli stol na temu selektivnih oblika turizma, te speleologije.

Stand Up Paddling je relativno nova disciplina u sferi aktivnog turizma u našim krajevima, a za Festival je radi dodatne atraktivnosti i dinamičnosti osmišljen štafetni oblik natjecanja, što je rezultiralo s puno zabavnih primopredaja daske i brojnim više ili manje željenim kupanjima u Zrmanji. Poslijepodne su se brojni sudionici Festivala okupili u nekadašnjoj Gradskoj kavani u Obrovcu, kako bi naučili nešto o ljepotama krša i krških rijeka od jednog od vrhunskih stručnjaka na tom području, Tihomira Kovačevića, predsjednika Društva Dinaridi, za proučavanje i snimanje krških fenomena, i tajnice Društva, prof. Marsele Alić, koja je govorila o aktivnom turizmu baziranom između ostalog i na znanstvenim saznanjima o relativno nepoznatim i osjetljivim područjima kakav je krš kojim teku Zrmanja, Krupa i ostale ljepotice zadarskog zaleđa.

Sutrašnji dan nosi nova uzbuđenja, za goste iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji su u organizaciji Agencije ZADRA NOVA stigli učiti o održivom turizmu na primjeru Zrmanja Adventures Festivala, tim WWF Adrie, partnera u projektu očuvanja rijeka, te sve ostale sudionike, njih više od 700, prijavljene na Trail Tri rijeke. Najuporniji i oni u dobroj kondiciji vjerojatno će stići i na sutrašnji okrugli stol, a teško da će itko propustiti večernji koncert grupe TBF, na igralištu pored škole u Obrovcu.