U ponedjeljak s početkom u 20 sati u Arsenalu će se održati humanitarni koncert "Klape i Gradska glazba Zadar s ljubavlju". Prihod s koncerta je, kako su danas najavile inicijatorica ovog događaja i volonterka u Udruzi Put Zadar prof. Snježana Habuš te voditeljica Igris, namijenjen za potrebe bolesnih i onih koji su u potrebi. Njihova imena udruga prikuplja preko Grada Zadra, Caritasa, samostana sv. Frane i prema izravnim pozivima.

Ovaj koncert postaje svojevrsna tradicija, jer je već lani održano njegovo prvo izdanje. Dobar odaziv i djela koja su proizišla iz njega navela su organizatore da ga ponove ove godine. Odazvalo se 11 klapa - ženske klape Arija iz Starigrad-Paklenice, Kandelora iz Zemunika, Uzorita iz Sukošana, Bersice i Preženca iz zadra, muške klape Koporan iz Poličnika, tri zadarske - Leut, Donat i Kalelarga, te dvije mješovite - Zadar i Maraška.

- Svi izvođači izabrali su po dvije kompozicije po svom izboru, a na kraju koncerta ćemo ih čuti iu zajedničkom izvođenju kao veliki klapski zbor uz pratnju Gradske glazbe. Kako je ova humanitarna večer organizirana s ljubavlju i posvećena ljubavi bez koje nema života, tako nam i pisma, dalmatinska, klapska pjeva kroz glas koji je duboka tajna ljudskog bića. Neka nam ovaj spomenik od pisme i glazbe bude svjetlo u našem hodu prema pomaganju onima kojima je potrebno, rekla je Habuš-Rončević.

- Zahvaljujem volonterima, budući da nemamo članstva već se rad bazira na dobroj volji. Hvala i svim klapama koje će biti u Arsenalu u ponedjeljak navečer i darovati nam svoje talente. Nismo isticali cijenu ulaznica, jer je i malo puno - svatko ako može neka odvoji prema svojim mogućnostima, poručila je Igris.