Od 27. do 29. travnja održat će se Zrmanja Adventure festival. Ova turističko sportska manifestacija teži promociji posebnog oblika sportskog, seoskog i izletničkoj turizma, a posebice predstavljanju južnih padina Velebita, rijeke Zrmanje i Krupe s pritokama, te bukovačkog krša i prepoznavanja njegovog velikog potencijala.Festival će 2018. godine u tri dana kroz izvedbu StandUpPaddle štafete, Trail-a Tri Rijeke i Rafting regate pokazati svu ljepotu ovog prostora.

Zrmanja Adventure festival nema samo namjeru predstaviti prostor i održivi oblik turizma, odnosno ekonomski razvoj i reanimaciju posrnulog gospodarstva, već i značajnu poruku zaštite netaknute prirode i svega onoga što ona nudi. Jasnu poruku ovogodišnjeg festivala - Zaštitimo Zrmanju i njene pritoke! prepoznala je i WWF Adria - svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, te će ovogodišnji festival ujedno biti dijelom višegodišnje nacionalne kampanje „Naše rijeke, naše blago!" s ciljem zaštite hrvatskih rijeka od štetnih projekata izgradnje neodrživih hidroelektrana.

"Ovo je potvrda da naša uporna nastojanja i trud nisu bili uzaludni, te da su prepoznati i u okvirima najvećih svjetskih standarda zaštite prirode, koji se u ovom slučaju dokazuju kroz partnerstvo s WWF-om i sudjelovanju u ovogodišnjoj kampanji, pravo u našoj prvobitnoj zamisli zaštite Zrmanje i njenog krša od svih oblika devastacije, nebrige, zapuštenosti, posebice neprimjerenih investicija i infrastrukturnih objekata kao što su hidroelektrane", ističu organizatori.

WWF-ova nacionalna kampanja"Naše rijeke, naše blago!" obuhvaća najugroženije hrvatske rijeke i provodi se s ciljem očuvanja slobodnih i prirodnih rijeka od neodrživog korištenja koje ugrožava biljni i životinjski svijet, ali i turistički potencijal tog područja.