Udruga mladih Puntamika pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra, nakon mnogo godina organizira feštu povodom Dana Puntamike koja će se održati 02.kolovoza 2017. godine. 

Naime, nakon dugogodišnje stanke i manjka događanja na Puntamici osnovana je Udruga Mladih Puntamika koja je i organizator ove fešte, a sve kako bi oživila stara Puntamiška tradicija. Na fešti će uzvanike zabavljati Marijan Ban i Diktatori, s početkom u 22 sata u ulici Obala kneza Domagoja, na početku plaže na Puntamici.

Cilj Udruge mladih Puntamika je promicanje aktivnosti mladih na oživljavanju Puntamike i njezine zapuštene baštine, poboljšanje zapuštene baštine kao i razvoj i unaprjeđenje društvenih sadržaja.

- Nažalost već godinama se u našem kvartu, a koji slovi za turistički kvart, susrećemo sa nekim problemima koje kao fizičke osobe ne možemo rješavati i upravo zato smo osnovali Udrugu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti uvesti makar i male promjene u našoj zajednici, kazao je Jakov Pavin, član Udruge i poznati zadarski zabavljač. 

Udruga je u kratko vrijeme sakupila mnoštvo članova, koji aktivno sudjeluju u organizaciji fešte te je cijelo događanje organizirano na volonterskoj bazi. 

- Ovim putem se zahvaljujemo glavnom pokrovitelju fešte; zadarskoj turističkoj zajednici kao i svim sponzorima te pozivamo svih koji su zainteresirani za sudjelovanje u aktivnostima Udruge ili pokroviteljstvo da nam se jave putem Facebooka ili na mail udrugamladihpuntamika@gmail.com, kazala je tajnica Udruge Erika Pavin.

Osim nastupa Marjana Bana i skupine Diktatori, u pripremi su zabavne i nagradne igre te ostala zanimljiva događanja.