Jedna od najjačih turističkih manifestacija u Pirovcu, Glazbarska kužina, prošlog je vikenda okupila glazbenike puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije te unutrašnjosti. Prošlogodišnji pobjednici Glazbarske kužine, KUD Hartić iz Tisnog, ove su godine osvojili treće mjesto, drugo je pak pripalo Narodnoj glazbi iz Trogira, dok su na pobjedničkom prvom glazbari/kuhari iz Muzičkog društva iz Stankovaca, izvijestio je portal Rudina press.

Vesela ekipa iz Stankovaca kao da je imala već na samom početku neki "feeling" za pobjedu - kako se moglo vidjeti na pirovačkoj su Rudini upravo oni bili najveseliji.
tra. Svoja znanja i vještine pokazali su glazbari iz Tisnog, Vodica, Stankovaca, Zadra, Trogira, Gospića, Sindikat Hrvatskih željezničara, kao i domaćini iz Pirovca.

Ove godine organizatori su probili led i s dvije nove "točke" - trkom konobara i pirovačkim dagnjama. Domaćini su u velikoj tavi spremali dagnje na buzaru koje su kasnije podijelili istima, dok su njihove kolege, glazbari iz Zadra bili zaduženi za roštiljadu i srdele.