Petnaest ljepotica, među kojima je i Miss Zadarske županije Ana Colić, priprema se za veliko finale izbora za Miss Hrvatske 2016. koje će se održati 17. lipnja u šibenskom Solarisu. Natjecateljice marljivo skupljaju bodove u pet kategorija: sport, modeling, intervju, talent i multimedija, a što bolje rezultate postignu to su veći izgledi za osvajanje titule najljepše Hrvatice.

U susretu s brojnim mentorima, lijepa Zadranka je tako učila brojne vještine potrebne za uspješan nastup na velikom finalu.

Novinar i voditelj Nove TV Davor Garić jedan je od mentora koji je marljivo radio s natjecateljicama i to u kategoriji koja je iznimno važna - intervju. Kako se opustiti pred kamerama, razbiti tremu i na najbolji mogući način odgovoriti na zadana pitanja, kako brzo razmišljati i svojim odgovorima pridobiti simpatije javnosti - dio je Davorove edukacije koju su ljepotice s iznimnom pažnjom pratile.

Za plesnu koreografiju kojom će djevojke oduševiti publiku na finalnoj večeri u Šibeniku pobrinule su se plesna pedagoginja Marina Mihelčić i njena asistentica, europska prvakinja u twirlingu Adrijana Jurić.  Treneri MBS Centra Mateja Gadžić i Fabijan Miškulin na prvom treningu su odradili funkcionalnu dijagnostiku i otkrili eventualne deficite kod svake od natjecateljica, potom svakodnevno ciljano vježbali s njima i na kraju podijelili bodove.

Edukaciju je s ljepoticama odradila i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, a njeni savjeti odnosili su se na poziranje pred kamerama i hodanje po modnoj pisti ali i na lijepo ponašanje te pravilno odijevanje i šminkanje. U ovoj kategoriji Tihana je ocjenjivala cjelokupan dojam koji djevojka ostavlja svojim držanjem, hodom, pojavnošću i stavom.