Zadarski performer, Enio Meštrović predstavlja idejni projekt "Vrata Zadra" - sjeverni portal. Svojim će se novim performansom još jednom, na svoj osebujan način, osvrnuti na lokalne teme. "Vrata Zadra" svečano će otvoriti na sjevernom ulazu u grad.

Meštrovićev poziv donosimo u cijelosti.

Ovim otvorenjem otvaramo i manifestaciju "Dani otvorenih vrata" kroz radionice diljem grada:

- Kako priživiti od prvog do prvog (01. do 01.) - za nezaposlene
- Kako kulturno reći da nećeš - za zaposlene u državnom sektoru
- Kako ništa ne raditi bez koristi - za napredne
- Kako glumiti glumu - za ambiciozne
- Kako svirati k**** - za početnike
- Fjaka u dva koraka - za iskusne
- Ko će koga nego svoj svoga - za liberalne
- Što su jeli naši stari sa gradela, da se nikad, nikad ne zaboravi - za sve veći broj zainteresiranih
- Di odložiti stvari koje još vride - za one koji ih tribaju

Središnja radionica Dana otvorenih vrata bit će u Narodnom muzeju di ćete uživo moći prisustvovati u kovanju novohrvatskih imena (npr. politička - Strankoljub, Udboslav, Saborka, koalicijska - Kešimir, Domimir, popularna - Sezonko, itd...)

Ova "Vrata Zadra" će biti prepoznatljiv znak za ulazak u Las Zadar Monte Carlo Vegas di će Vas, sve drage goste, ka oni kauboj ozgor kasina, pozdravljati domaćin iliti urođenik grada. Čim prođu ova Vrata gosti će osjetiti prelazak u drugu dimenziju, ka Majkl Foks kad je uletija u budućnost, dimenziju blagostanja i kulture. Uvjerenja smo da će ovo biti nova atrakcija grada, danonoćna dobrodošlica svima, ka i Pozdrav suncu ili Kauboj u Vegasu, s napomenom da se ode nema što pokvariti!

I za kraj izjava urođenika koji radi na Vratima: "Ja ne znan jel uvi grad radi za nas građane seljake ili samo za turiste? Nek nan unda turisti plaćaju komunalno i ćistoću! Da će stablin mekniti cakleni kišobran? A mi ćemo se i dalje verati ka koze po zidićin da nas avto ne zgazi. Piši i ovo, dok ikoji čovk ima crnu jamu triba misliti kako ga izvući iz g****!" - reče on onako ljutito, odbivši se predstaviti imenom jer ga je stra za posa.