Mjesec dana dijeli nas od 9. izdanja The Garden Festivala, koji će se održati od 2. do 9. srpnja 2014. na lokaciji The Garden Tisno. Završni dodatak ovogodišnjem lineupu, kojeg čine sjajna imena, je Martyn, Nizozemac s američkom adresom, te autor pod okriljem Ninja Tune etikete. Na The Garden Festival donosi svoje jedinstvene zvukove, stilski vješto kombinirajući starije elemente, dok istovremeno prednjači u novim inovativnim melodijama. Novo ime ovogodišnjeg lineupa je i Theo Parrish sa svojim Teddy's Get Down projektom koji će se smjestiti na glavnoj pozornici The Garden Festivala, na savršenom mjestu pod zvijezdama. Theo Parrish producira plesnu glazbu koja zvuči organski, te joj dodaje vokale i snimke, ali i instrumente. Tako će po prvi put, nakon deset godina, svirati s punokrvnim bendom, a sam Theo će biti na klavijaturama i za mix pultom, uz pratnju još jednih klavijatura, električne i bas gitare, te bubnjeva.

The Garden Festival ove godine otvara još jedan prostor za ples na lokaciji The Garden Tisno. Na terasi restorana postavit će se The Terrazza koju će voditi jedan od izvornih zvučnih arhitekata festivala, Ole Smokey, koji će s prijateljima osiguravati plesne melodije na samom ulazu u festivalsku lokaciju. Uz njegovu selekciju dubokih tonova, klasičnih traka i ponekog iznenađenja, nadovezat će se Bobby Beige, James Holroyd, Stu Patterson, Steve Cobby ili pak Dave Harvey.

Neumorni plesači svoj će pohod na plesne podije moći nastaviti i na after partyjima u Klubu Barbarella's u Pirovcu gdje će glazbene snage odmjeriti dvojac Ben UFO i Midland, a za pultom će se naći i rezident londonskog kluba Fabric Craig Richards, Eats Everything, house/disco/funk dvojac Bicep, berlinski house DJ i producent Prosumer, majstori housea i hip hopa Wolf + Lamb, Soul Clap, jedan od švedskih najvještijih DJeva Axel Boman, svestrani Greg Wilson - jedan od začetnika scene u Manchesteru, pravi znalac plesne glazbe iz Brooklyna Justin Vandervolgen, bristolski Outboxx koji miješaju jazz i house, kao i Darshan Jesrani, polovica odličnog dvojca Metro Area.

Inače, prekrasni The Garden Zadar bar, s pogledom na more i zadarske bedeme, nedavno je otpočeo svoju 11. sezonu, a za vrijeme trajanja The Garden Festivala i u baru vas očekuje program svaku večer od 20 sati. 2. i 3. srpnja otvaraju ga Bing Ji Ling & Woody, u petak, 4. srpnja, Big Danny Kane, 5. srpnja na rasporedu su Ole Smokey, Paul Kaminski (Discomendments) i Bobby Beige. Nedjelja 6. srpnja je dan za Stu Pattersona, a dan nakon rezerviran je za July Deepshizzol. Ciklus gostovanja, za vrijeme festivala, zatvaraju Bobby Beige i James Holroyd 8. srpnja.

Dosadašnji lineup festivala i kluba na otvorenom Barbarella's pogledajte na http://thegardenfestival.eu/artists-and-stages . Informacije o zabavama na brodovima pronađite na http://www.thegardenfestival.eu/tickets
Pogledajte raspored nastupa na http://thegardenfestival.eu/article/timetable