Na rock večeri zadarske gitarijade održanoj ove subote u starom Kazalištu lutaka na Jazinama nastupilo je osam zadarskih bendova. Koncert je počeo točno u 19 sati kako bi svi sudionici stigli predstaviti svoj kratki repertoar.

Pred malobrojnom publikom na samom su početku nastupili Spectrum. Nakon njih slijedili su Scarlet Notes, koji su na kraju izvukli tijesnu pobjedu i plasirali se u jesensko finale. Drugoplasirani su bili Devils & Dust, a treće mjesto podijelili su čak tri benda: Untied Shoes, Između Svjetova i Shooters. Uz navedene bendove nastupili su još i Triggers, te Žuti kišobran.

Gost večeri, zagrebački soul-rocker Bebé Na Volé oduševio je publiku svojim nastupom i zaradio brojne ovacije i pljesak podrške. Publika je, bez sumnje, prepoznala i prihvatila njegov iskreni nastup i ogoljenu formu bluesa koju je predstavio. Oduševljenje je bilo obostrano, jer je Bebé Na Volé obećao da će se vratiti u Zadar prvom prilikom.

Udruga Šigureca je uputila čestitke svim bendovima koji su nastupili i dokazali da nema straha za budućnost zadarskog rocka. Ujedno su pozvali sve zainteresirane bendove koji se još nisu prijavili za posljednju kvalifikacijsku večer raznih stilova - „Mixofoniju", koja će se održati 14. lipnja, da pošalju prijave do 5. lipnja na mail [email protected]