Restoran Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana postao je centar najvećih kulinarskih specijaliteta. Jučer su uz goste hotela, Antonija Blaće i Duško Modrinić uživali su u jelima hrvatskih kulinarskih Olimpijaca!

Kulinarska olimpijada, baš kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a po drugi puta će na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupiti i hrvatska reprezentacija seniora. Uz to će nas po prvi put na međunarodnoj sceni predstavljati i juniorski tim.
Hrvatski tim priprema se punom parom. Upravo stoga je u restoranu Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana u Resortu Borik u Zadru održan trening hrvatske seniorske reprezentacije. U njihovim delicijama uživali su novinari i poznate osobe iz hrvatskog javnog života. TV voditeljica Antonija Blaće i glumac Duško Modrinić zajedno s gostima hotela sudjelovali su u ocjenjivanju jela.

"Mene je potpuno osvojila "Šumska priča iz Hrvatske" koju čine file jelena u krustu i rolada od fazana s kestenom i malinama. Nikada nisam kušala takve nevjerojatne gastronomske kombinacije. Uvjerena sam da ćemo osvojiti zlato na kulinarskoj Olimpijadi. Naše kuharice i kuhari su zakon!", izjavila je uvijek nasmijana TV voditelja Antonija Blaće.

"Moram priznati da mi se najviše svidjelo jelo koje su naši vrhunski kuhari nazvali "Duet od grdobine i tune" s kompotom od svježe rajčice, pjenom od mrkve i Ďumbira i zelenim uljem. Jela su bila fantastična tako da se planiram vratiti u restoran Magnoliju.", rekao je sretan i sit glumac, Duško Modrinić.

Ipak, goste je najviše oduševila čokoladna poslastica. Lukavi kuhari na kraju su poslužili "Čokoladni entremet" s umakom od svježeg voća i moussea od lješnjaka.
Kulinarski reprezentativci pripremali su čarobna jela pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. U seniorsku reprezentaciju su se plasirala čak dva kuhara iz Falkensteiner grupacije, Tomislav Karamarko iz hotela Adriana i Šime Vučetić iz Hotela & spa Iadera, kao i ostali vrsni kuhari AnĎelko Levanić, SlaĎana Herman, Tomislav Hruban i Rafaela Mihatović.

"Hrvatska gastronomska ponuda doista je bogata i zanimljiva zbog čega vjerujemo u svoj uspjeh na kulinarskoj Olimpijadi. Zanimljivo podneblje, spoj mediteranske i kontinentalne hrane ključ je za uspjeh. Srećom, mnoga zanimljiva jela moguće je kušati i u Falkensteiner hotelima diljem Hrvatske.", rekao je šef kuhinje Falkensteiner hotela Adriana u Zadru, Tomislav Karamarko.

Na Kulinarskoj olimpijadi, koja će se održati od 5. do 10. listopada ove godine u njemačkom Erfurtu, očekuje se sudjelovanje oko 2000 kuhara i slastičara iz brojnih nacionalnih, regionalnih i vojnih seniorskih i juniorskih reprezentacija, te kuhara koji će nastupati pojedinačno. Obje Hrvatske kulinarske reprezentacije imat će zadatak pripremiti Hladni stol s preko 30 različitih jela, te meni od 3 slijeda za 110 osoba.

„Pripreme za Kulinarsku olimpijadu su iznimno opsežne i zahvaljujemo se Falkensteiner hotelu Adriana na gostoprimstvu i prilici za kvalitetno vježbanje. Pred nama je ozbiljan zadatak. Iako se za kulinarsku Olimpijadu pripremamo još od prošle godine, neće nam biti nimalo lako zadovoljiti nepca vrhunskih gastronomskih poznavatelja. Trebat ćemo unutar pet sati pripremiti 110 identičnih obroka koji će se sastojati od hladnog predjela, glavnog jela i deserta. No, sudeći po dojmovima gostiju hotela
Adriana na pripremljena jela, ne strahujemo. Vjerujemo u pobjedu!", rekao je ispred Hrvatskog kuharskog saveza potpredsjednik Branko Čukelj.