Vožnja vode u karijolama, potezanje konopa, nošenje jaja u žlici, igra konobara, igre vodenim balonima i još niz drugih zabavnih igara u organizaciji Društva Bokanjac obilježile su "Bokanjačke susrete" koji su se održali u povodu proslave Dana državnosti, ali i početka ljeta. Poligon na Trgu sv. Šimuna i Tadeja na Bokanjcu bio je spreman za igre i discipline u kojima su se okušale četiri grupe natjecatelja, dvije ekipe KUD-a "Bleke i konji" s Bokanjca, "Munjele" iz Bibinja te bokanjački "Brabori".

Iako su rezultati igara do samog kraja bili neizvjesni, nakon puno zabave, smijeha, borbenosti i neozbiljnosti sudionika, dakle svega onog tipičnog za sve pučke zabave ovakve vrste, prva dva mjesta zauzele su ekipe KUD-a "BIK". Ljetna večernja zabava bila je osmišljena za sve Bokanjane i njihove goste kojima je ovo prigradsko mjesto postalo sinonim za dobru zabavu i more smijeha. Još jednom su pokazali kako za zanimljive manifestacije i zabavu lokalnog stanovništva i njihovih gostiju nije bitno samo sunce i more već puno dobre volje, ideja i neiscrpne kreativne energije domaćina po kojima posljednjih godina Bokanjac prednjači pred drugim prigradskim mjestima.

Da nitko od nazočnih ne bi ostao gladan pobrinulo se Lovačko društvo Dijana Zadar koje je Bokanjanima i njihovim gostima darovalo čak 40 kilograma veprovine od koje su vrsni kuhari pripremili gulaš s tjesteninom.

Dakle, uz puno zabave, smijeha, pozitivne energije, ića i pića Bokanjani su se još jednom pokazali odličnim domaćinima te ujedno najavili jednako zanimljiva i uspješna događanja tijekom cijelog ljeta, koja zasigurno neće ostati nezamijećena, a koja će kao i svake godine privući brojne Bokanjane, Zadrane i ostale ljude dobre volje, a za to će se kao i do sada pobrinuti njihovi izuzetni kreativci KUD "Bleke i konji" te Društvo Bokanjac.