Sve zaljubljenike u opus Leonarda Cohena večeras čeka prava poslastica. Hrvatska televizija premijerno prikazuje fascinantan dokumentarac o ovom legendarnom glazbeniku i umjetniku neiscrpnog nadahnuća.
Film je nastao u siječnju 2005. tijekom priprema za koncert u čast Leonarda Cohena, a kojeg je u sydneyskoj operi organizirao ugledni glazbeni producent Hal Willner.
U njemu ćete kroz razgovore sa slavnim umjetnikom otkriti njegov osebujni humor, a kroz njegovu poeziju i osobnu zbirku fotografija upoznat ćete se s njegovom prošlošću i nadahnućima.
Otkad se 1967. godine pojavio na sceni Leonard Cohen nadahnjuje mnoge naraštaje svojom jedinstvenom osobnošću te sugestivnom glazbom. Time je učvrstio poziciju jednog od najoriginalnijih i najdugovječnijih umjetnika koji su započeli karijeru 60-ih.
U dokumentarnom filmu „Leonard Cohen: I'm Your Man" vidjet ćete intervjue i nastupe uživo s koncerta u Sydneyu. Sudjeluju Nick Cave, Rufus Wainwright, Kate i Anna McGarrigle, Martha Wainwright, Beth Orton i mnogi drugi poznati glazbenici. Vidjet ćete i posebnu izvedbu pjesme "Tower of Song" u kojoj s Cohenom nastupaju U2.

Dokumentarni film „Leonard Cohen: I'm Your Man" gledajte večeras na Prvom programu Hrvatske televizije u 23 sata i 55 minuta.