U hrvatska kina uskoro stiže sportska drama Boksač (Fighter) redatelja Davida O. Russella. Film, u kojem glavne uloge tumače Mark Wahlberg i Christian Bale, ima čak sedam nominacija za najprestižniju filmsku nagradu Oscar, uključujući i one za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji originalni scenarij.

Film je inspirativna, istinita priča o dvojci braće boksača koji će zajedno trenirati za povijesni naslov, ujediniti razdvojenu obitelj, iskupiti grijehe iz prošlosti i napokon njihovom gradu vratiti ponos.

Dicky Ecklund (Bale) je boksačka legenda i ponos grada Lowella, ali nakon izgubljenog meča protiv svjetskog šampiona i za Dickya i za grad nastupila su teška vremena. Boksačke je dane ostavio iza sebe, potratio svoj talent te zaglibio u problemima s drogom.

Njegov mlađi brat Micky (Wahlberg) u međuvremenu je postao boksač, ali bez većih šansi za osvajanje naslova prvaka. Unatoč svom trudu, Micky gubi borbu za borbom. Kad mu se ukaže prilika za nastup na svjetskom prvenstvu, cijela će se obitelj morati ujediniti kako bi vratili ponos i slavu.

Bale je briljirao u ulozi bivše boksačke legende osvojivši cijeli niz najprestižnijih nagrada, uključujući i Zlatni globus, pa se smatra i najizglednijim dopitnikom Oscara za najbolju sporednu ulogu.

Film u hrvatska kina stiže 3. veljače, gotovo dva mjeseca nakon svjetske premijere.