Je li vam se ikada dogodilo da ste bezuspješno tražili određeni proizvod po policama trgovine Müller kada vam je u pomoć priskočio ni manje ni više nego - načelnik?! Iako nije navedeno na kojoj je poziciji bio zaposlen, upravo je sličnu situaciju u Galovcu razmatralo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Prijavu protiv Marina Gulana zbog mogućih nepravilnosti u obnašanju dužnosti načelnika Povjerenstvo je zaprimilo još početkom prošle godine, posredstvom Samostalnog sektora za upravnu inspekciju Ministarstva uprave. Nakon zaprimanja prijave zatražili su podatke o načinu obnašanja dužnosti načelnika Gulana, koji je prvi mandat dobio 2013. godine.

Iz Općine su se očitovali kako je načelnik Gulan svoj mandat obnašao profesionalno, osim u razdoblju od svibnja 2016. do kraja veljače 2017. godine kada je Općinu vodio kao volonter. Naravno, uz pripadajuću naknadu čiji se iznos ne navodi. Iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje potvrdili su kako je za to vrijeme bio prijavljen na puno radno vrijeme u trgovačkom društvu Muller Trgovina Zagreb d.o.o., da bi se 1. ožujka 2017. godine vratio u Općinu na puno radno vrijeme.

- Postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Marina Gulana, općinskog načelnika Općine Galovac, neće se pokrenuti, jer iz prikupljenih podataka i dokumentacije ne proizlazi da bi dužnosnik počinio povredu neke od odredbi ZSSI, odlučilo je Povjerenstvo na sjednici održanoj u listopadu.