Pred lokalne izbore 2021. godine počela je izgradnja vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić (Grad Benkovac), koji obuhvaća 5,8 km mjesne vodoopskrbne mreže. Nakon izbora, izgrađeno je samo oko jedan kilometar vodovodne mreže te se je stalo s radovima, navode iz Stranke hrvatskog zajedništva. 

- Vukšićani su u nevjerici te se pitaju što se desilo kada se radovi više ne obavljaju, a koje je izvodilo poduzeće Vodoinstalacija d.o.o. Zadar. U šali navode "Ako će radovi izvoditi ovakvim tempom za svake lokalne izbore kilometar po kilometar, završit će tek za 16 godina, odnosno 2037. godine". Dragi Vukšički bećari, pjevajte i dalje pjesme državnim i lokalnim čelnicima, a možda se isti smiluju da mjesto Vukšić dobije vodu, priopćili su iz Stranke.

SHZ je podnio benkovačkom gradskom poduzeću Vodovod i Odvodnja zahtjev za pristup informacijama i odgovor o razlogu zastoja. Odgovorili su im je da "projekt izgradnje vodovoda u Vukšiću na indikativnoj listi projekata koji bi se mogli financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost (MOO) te se očekuje da će u kratkom roku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objaviti poziv na dostavu prijedloga projekata za financiranje iz MOO."

Izgradnja će se nastaviti čim se ostvare potrebni preduvjeti za nastavak.