Uoči sjednice Gradskog vijeća na kojoj je ključna točka rebalans Gradskog proračuna, Odbor za proračun i financije je s tri glasa protiv i jednim za odbacio prijedlog da se KK Zadru daju uobičajena 3 milijuna kuna.

- To je zbog gradonačelnika Branka Dukića koji se ponaša autistično na naša traženja za dogovorom oko kluba kao i proračuna. Ne možemo mi glasati za nešto o čemu se ne možemo dogovarati. Ne daju nam se ni informacije o plaćama koje je tražio Enio Meštrović, rekao je Marko Pupić Bakrač (AM). On smatra da je jedino dogovor  ulog u budućnost KK Zadar.

On je jedan od trojice članova Odbora, uz SDP-ovog Nina Mrčelu i Manola Juru Birkića, koji su odbili prijedlog rebalansa.

"Za" je bio HDZ-ov Mate Marić, dok njihov drugi vijećnik Jurica Bosna nije došao na Odbor zbog obaveza na Sveučilištu. Nema sumnje da će se sutra voditi velika rasprava oko rebalansa u kojima će se oni koji budu protiv dodatne dotacije kluba optuživati za njegovu uništavanje. Iz Dukićevog tabora pojavila se spasonosna ideja o novoj udruzi Grad košarke čime se i navijačka udruga Tornado stavlja sa strane umjesto na dva mjesta u nadzoru.

 KK Zadar očito ostaje glavna politička igračka u Gradu koji ima samo slavnu košarkašku prošlost, dok je sadašnjost Kluba pretvorena u političku arenu.