Zgrada VOX-a na Voštarnici napokon se priprema za useljenje. 

Na vanjskim zidovima zgrade u Ulici Andrije Hebranga nedavno je osvanula skela koju radnici koriste za postavljanje kamene vune, namijenjene za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju. Dio zgrade već je ranije dobio novu PVC stolariju.

Podsjetimo, nesuđeno medijsko carstvo Rene Sinovčića postat će poslovno-komercijalni centar u vlasništvu Pere Kordića, poduzetnika najpoznatijeg po tvrtki Frigo-kor za distribuciju klima uređaja. On je nedovršenu građevinu na Voštarnici kupio 2018. godine, kada je cijena na javnoj dražbi pala s 28 na 7 milijuna kuna. Kordić je odmah krenuo u površinske radove, a ubrzo je od gradske uprave zatražio III. izmjene i dopune DPU-a zone centralnih funkcija "Višnjik".

U zahtjevu je obznanio kako je njegova namjera prizemlje koristiti kao trgovačko-ugostiteljski prostor, dok bi se na katu organizirale razne poslovne djelatnosti - fitness, trgovina, usluga, ugostiteljstvo i slično. Potragu za zakupcima prostora od 200 do 4000 m2 oglasio je na više strana, a kako neslužbeno doznajemo, osim fitness centra, interes su iskazale dvije poznate trgovine za namještaj. Potvrđeno nam je kako je jedna od njih popularni proizvođač kuhinja DanKüchen, čiji će zadarski studio preseliti iz Ulice Hrvatskog sabora (zaobilaznice) na ovu atraktivnu lokaciju u širem centru grada. Useljenje u bivšu zgradu VOX-a očekuje se za koji mjesec.