U trećoj godini mandata glavni općinski državni odvjetnik Ivica Škara javio se na natječaj za zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Kaznenom odjelu.

Škara je prvi na bodovnoj listi koju je na posljednjoj sjednici utvrdilo Državnoodvjetničko vijeće. Na temelju ocjene obnašanja dužnosti glavni općinski odvjetnik ima pet bodova prednosti ispred drugoplasiranih kandidatkinja, Branke Rukavine i Kerol Sablić Radman. Na trećem mjestu je Darija Padovan Buškulić, dok četvrto dijele Marina Miočić Vatavuk i Igor Vulić. Riječ je redom o općinskim državnim odvjetnicima za koje ŽDO predstavlja napredak u karijeri, s obzirom na to da je riječ o progonu počinitelja težih kaznenih djela.

Inače, Škara vodi Općinsko državno odvjetništvo od 2017. godine, kada je kao vršitelj dužnosti zamijenio Marijanu Stipić, da bi godinu dana kasnije, nakon provedenog natječaja, prisegnuo na tu dužnost. Ako bude odabran za novog zamjenika županijskog državnog odvjetnika Emilija Kalabrića, što je vrlo izgledno, DOV će morati imenovati novog vršitelja dužnosti te raspisati natječaj.