Nakon što se HDZ-ova vijećnica Marjana Bakmaz očitovala sazivajući press konferenciju ispred Znanstvene knjižnice, zbog navodnog vrijeđanja od strane predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, odgovor je, očekivano, uslijedio  na njegovom Facebook profilu. HDZ-ova vijećnica bila je uvrijeđena jer su to mediji ignorirali. Kako je njima bilo uskraćeno biti u Gradskoj vijećnici, prisiljeni su virtualno pratiti njihovu političko "nadmudrivanje".

"Ne zanima me tko je Marjana Bakmaz, ali me zanima prekidanje politika banalnosti zla. Vijećnica Bakmaz je, koliko vidim, uskladila razinu spoznaje s razinom i načinom na koji čita napisani tekst. Poslušajte moj govor, pogledajte kako ga je ona shvatila i potom poslušajte kako je shvaćeno pročitala. Nema podudarnosti između onoga što sam ja rekao i onoga kako je to ona shvatila, ali se savršeno podudara način na koji ona spoznaje s načinom na koji čita. Zamislite kako bi to sve izgledalo da nije završila studij hrvatskog jezika i književnosti", napisao je Vučetić.

Da ne ispadne kako samo Vučetić komunicira preko društvenih mreža, i zadarski HDZ potrudio se za svoju stranu "slučaja uvreda i beštimja". Oni su to objavili, kako su rekli, u režiji njihovog vijećnika Bruna Milina, ujedno potpredsjednika Gradskog vijeća.

"Još jednim u nizu svojih osebujnih nastupa, samodopadni filozof Vučetić je jasno dao do znanja da je njegova preferencija za ravnateljicu znanstvene knjižnice bivša predsjednica Foruma žena SDP-a, kontroverzna Tatijana Petrić.", među ostalim je potpisao Milin.

Svoje je dodala i HDZ-ova saborska zastupnica Grozdana Perić:

- Ako niste vjerovali u onu staru izreku "daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je", to se možemo uvjeriti da je na primjeru M. Vučetića više nego jasno, napisala je Perić na istom profilu na kojem je u cijelosti preneseno pisano očitovanje kojeg je HDZ-ova vijećnica Marjana Bakmaz pročitala ispred Znanstvene knjižnice.

Promjena vlasti i upravljanja u toj gradskoj ustanovi donijela je prevrat u omjeru snaga  Gradskog vijeća Zadra i očito izazvala jako puno žući.