HDZ-ova gradska vijećnica i sada bivša članica Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice Zadar Marjana Bakmaz reagirala je na, kako ga je ocijenila, javno vrijeđanje predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića koji ju je, nakon što je iznijela zakonske procedure i razloge odabira v.d. ravnateljice te nagovijestila budući javni natječaj za izbor novog ravnatelja Znanstvene knjižnice o kojem će ponovo odlučivati gradski vijećnici, usporedio s pojmom "banalnosti zla".

- Ako ja provodim politiku banalnosti zla onda on provodi politiku oličenja zla. Nedorastao ulozi koju obnaša, svojim izjavama nenamjerno otkrije svoju mračnu stranu iz koje izvire emocionalna bešćutnost, destrukcija, korištenje straha i dominacija koja u intervalima postaje verbalno okrutna te izaziva jezu u sitnim noćnim satima. Vijećnike pretvara u šišmiše, a sam preuzima ulogu predsjedavajućeg noćnog predatora. Kako drugačije nazvati predsjednika koji iscrpljuje, vrijeđa, provodi verbalno nasilje prema vijećnicima koristeći se pritom bogato filozofskom retorikom?!, pita se gradska vijećnica koja smatra da Vučetić stalno krši Poslovnik.

Ponovila je kako je Upravno vijeće Znanstvene knjižnice Zadar u potpunosti poštivalo zakonsku proceduru prilikom odabira nove ravnateljice "kojoj je jedini nedostatak to što nije bila prihvatljiva Vučetiću i njegovima". 

- Razrješenje članova Upravnog vijeća koje je potom uslijedilo, dokaz je provođenja samovolje i nepoštivanja čl. 29. i čl. 30. Statuta Znanstvene knjižnice Zadar o čemu će pravorijek donijeti pravne institucije, ustvrdila je Bakmaz.

Gradski HDZ je priopćio kako nije ni čudo da je gradonačelnik Branko Dukić ( koji je najavio napuštanje nakon što je Vučetić uvrijedio Nekića, op. a.), kao prva osoba grada koja mora reći STOP nedoličnom ponašanju, konačno napustio sjednicu Gradskog vijeća uz jasnu poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

- Je li Vučetić intelektualac, profesor, političar, filozof, Matan iz Prosjaka i sinova, Lord Voldemort? Najbolji odgovor bi bio da je on politička lutalica. Teško je nabrojati s kim sve nije pokušao ostvariti svoje političke ciljeve. Od svih na kraju odbačen, a predvidljivo je da će tako biti i ovaj put. Sudjelujući u političkom životu Vira kao gradski vijećnik, provodio je filozofski eksperiment kroz Udrugu Civilnog života. Nakon svih velebnih uspjeha svog eksperimenta, napustio je Vir jer mu postaje premalen za ostvarivanje svojih političkih ambicija. Kroz festival sile i taštine, čini se da smo na početku dugotrajnog obrasca nepoštivanja i tiranije iako je obećavao transparentnost, demokraciju, uljuđenost i slobode. Svjedoci smo provođenja novog eksperimenta Filozofsko nasilje u Gradskom vijeću Grada Zadra, zaključila je vijećnica Marjana Bakmaz na konferenciji za medije ispred Znanstvene knjižnice Zadar.

Također je navela kako joj je žao što ga u tom trenutku predsjedavajući Enio Meštrović nije prekinuo u vrijeđanju. No kako se vidi iz snimke koju je zadarski HDZ objavio na službenim stranicama, Meštrović je na početku Vučetićevog govora rekao "Bez vrijeđanja, Marko!", ali mu nije izdao opomenu. Predsjednik Gradskog vijeća odgovorio je da "to nije vrijeđanje, već ono što je u literaturi poznato kao nanošenje štete institucijama". Kao primjer "banalnosti zla" spomenuo je još kako je jednoj zadarskoj obitelji oduzet kafić Kolona.