Nastavljaju se političke trzavice između vijećnika Gradskog vijeća u kojem vlada "nova demokracija".

Prvo je Mate Lukić, bivši voditelj operativne skupine Civilne zaštite Grada Zadra i aktualni gradski vijećnik HSP-a izabran na listi HDZ-a i partnera, u priopćenju za medije prozvao Enija Meštrovića, potpredsjednika Gradskog vijeća.

- Gdje je ŽiL? Nova skraćenica kod nas označava Žderačinu i Lokačinu. To je bio izborni program NL Meštrovića. Ako se nakon ove dvije katastrofalne godine, ekonomske razorne za nas male obrtnike spektakl sprema već tradicionalnim pečenjem janjaca na rivi za Noć punog mjeseca strpit ćemo se. Ako nema para, dignut ćemo prirez ili smanjiti plaće nekome, nebitno kome ali ima da se vrti i pije. Nakon toga možemo transparentno nekog sa žurke izabrati za novog trenera KK Zadra. Smeta mu da bude u kadru sa mnom jer grb moje stranke na mom sakou ima prvo bijelo polje, vidjet ćemo kako će reagirati na svoju koalicijsku partnericu iz SDP-a Vukošu koja je opsjednuta farbanjem grafita Tornada, kao i inicijative te stranke da se ukloni spomen ploča heroja Rajka Loze. Kažeš da te ideologija ne zanima pa valjda neće proći kad dođe na dnevni red. Vjeruj doći će na dnevni red, poručio je Lukić. 

Meštrović mu je u svom stilu odgovorio preko Facebook stranice Konji - nezavisna lista za grad Zadar, koja broji gotovo 15 tisuća pratitelja.

- RASKRINKAN SAM. Ostavljam se politike! Najviše me boli što neću uživati u ovih 1200 kuna vijećnićke naknade slijedeće četiri godine... a taman san se uhljebija, ironično mu je i kratko uz smiješak odgovorio Meštrović, široj javnosti poznatiji i kao Ričard.