Općinsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti.

U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 6. svibnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra (Vrsi), svjestan da je bolest može prenijeti na druge, samovoljno prekršio mjeru liječenja u kući te izašao iz kuće i upravljao osobnim automobilom u kojem su bile još dvije osobe. Muškarac je bio pozitivan na COVID-19 te mu je određena mjera liječenja u kući, zbog čega je morao biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom od 27. travnja do 7. svibnja 2021.

Tome nije bio kraj, jer je pod koronom vozio iznad ograničenja te je zbog neprilagođene brzine udario u drugi automobil. Policijski službenici su, ne znajući da je zaražen, postupali prema njemu provodeći očevid pa ih je, kao i suputnike u vozilu, doveo u opasnost od zaraze bolešću COVID-19, navodi se u optužnici.