Hrvatske ceste d.o.o. su u procesu ishođenja građevinske dozvole za zahvat u prostoru, Izgradnja raskrižja državne ceste DC110 i odvojka do trajektnog pristaništa Tkon, a budući da je za uspješno okončanje postupka preostalo još samo imovinsko - pravno riješiti status pomorskog dobra u vlasništvu RH, uspješno je proveden postupak odabira izvođača i nadzora, te je s istima potpisan ugovor.

S obzirom na trenutnu dinamiku razvoja projekta očekujemo započeti radove početkom srpnja. Budući da radovi na trajektnom pristaništu još traju, smatramo da ćemo uspjeti ishoditi sve dozvole i izgraditi predmetni odvojak sukladno planiranim rokovima, informacija je koju smo iz Hrvatskih cesta dobili na novinarski upit.

Naime, bez tog odvojka s državne ceste kroz otok Pašman, nema ni trajektnog pristaništa. U projektnoj dokumnetaciji koju je u siječnju ove godine napravio D&Z navodi se kako je za taj zahvat površine 529 metara četvornih još 2012. godine izdana prva lokacijska dozvola.

Hrvatske ceste su još u ožujku izabrale izvođača radova za taj posao, a još nisu ishodili građevinsku dozvolu. Posao procijenjene vrijednosti od 1.6 milijuna kuna dobili su Kali gradnja i El Tim, zajednica građevinara koja radi i trajektno pristanište u Tkonu. Oni su dali preciznu ponudu na 1.422.599.10 koja je bila niža od one zagrebačkog P.G.P koji su licitirali radove na izgradnji raskrižja s odvojkom na 1.630.223.93 kune. U natječajnoj dokumnetaciji navodi se kako je predviđeni rok završetka radova dva mjeseca.

Kada se završi taj projekt, a to bi se trebalo dogoditi ovog ljeta, vozila za trajekt na starom pristaništu neće se parkirati na državnoj cesti koja završava u Tkonu.