Idućeg mjeseca počet će iseljavanje Socijalnog. Prema informacijama koje smo dobili iz sjedišta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, preseljenje Područnog ureda HZMO na novu lokaciju očekuje se u prvoj polovici travnja.

Troškovi uređenja poslovnog prostora sadržani su u plaćenoj kupoprodajnoj cijeni, s obzirom da je ugovorena kupnja prostora prema principu "ključ u ruke". Nakon provedenog postupka javne nabave sklopljen je Ugovor o nabavi uredskog namještaja u iznosu od 591.971,00 kuna, informacija je koju smo na naš upit dobili iz HZMO.

Pitali smo ih i koliko će parkirnih mjesta biti na raspolaganju za korisnike, odnosno građane u tom stambeno-poslovnom kompleksu (lokacija ex tvornice kruha), ali taj odgovor nismo dobili. Za potrebe zaposlenika Mirovinskog, kupljena su 22 parkirna mjesta.

Nedostatak parkirnih mjesta na Poluotoku, naime, bio je krunski dokaz potrebe iseljenja zgrade Socijalnog i kupnje novog prostora. Uz to da im se ne isplati obnavljati zgradu koja je namijenski građena za socijalno - zdravstvene usluge građanima, već kupiti novi prostor. Što krpe, što konca, bila je to velika investicija s novcima građana koji plaćaju te doprinose.

Mirovinski će, prema objavljenim informacijama, biti smješten u poslovnom prostoru prizemlja zgrade „C", površine 343 m2, po cijeni od 2.265,00 EUR/m2 i poslovne prostore na I. i II. katu zgrade „C", površine 680 m2, po cijeni od 2.103,00 EUR/m2, odnosno ukupne površina poslovnog prostora 1.023 m2, za ukupnu kupoprodajnu cijenu od 2.206.935,00 EUR. Kupili su i arhivski prostor na - tri etaže, površine 222 m2, ukupne cijene 88.800,00 EUR, dok su  za 22 parkirna mjesta platili 97.600,00 eura. Na račun tvrtke Centar morali su uplatiti 2.393.335,00 EUR (bez PDV-a).

Pitali smo kad će oglasiti prodaju postojeće zgrade Socijalnog za koju su prije četiri godine ispitivali interes potencijalnih kupaca po procijenjenoj vrijednosti stare zgrade, od 2 587m2 bruto površine, za 35.6 milijuna kuna?

- Javni natječaj za prodaju postojeće poslovne zgrade na adresi Ulica Šimuna Kožičića Benje 2, objavit će se nakon preseljenja Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u na novu lokaciju, odgovor je kojeg smo dobili iz Ravnateljstva Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Službenici u Zadru više puta su nam rekli da o planovima preseljenja znaju samo to što pročitaju u medijima.