Na Općinskom sudu u Zadru suočio se dvojac čiji je susret u kafiću na ljeto 2019. godine završio u policijskoj evidenciji.

Prema obrazloženju iz presude objavljene na e-oglasnoj ploči, 28-godišnjak je 8. srpnja oko 02:10 sati u ugostiteljskom objektu u Sv. Filipu i Jakovu napao oštećenika na način da ga je uhvatio rukom oko vrata i bacio na pod između stolova, a zatim udario čašom u glavu. Time je kod oštećenika izazvao strah i fizičku bol, a kod gostiju caffe bara osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Okrivljenik je poricao učin prekršaja, tvrdeći kako je on taj koji je dobio udarac u potiljak, ali ne zna od koga. No, napadnuti muškarac nije sumnjao u to da ga je upravo 28-godišnjak te noći napao, s tim da je njegovog prijatelja oslobodio optužbe za suučešništvo, navodeći kako nije sudjelovao u tome. Istaknuo je kako mu je lijevo oko bilo natečeno od udarca čašom, ali nije zatražio liječničku pomoć.

U sudnici je izvršeno suočenje između okrivljenika i oštećenika na način da su jedan drugoga gledali u oči i govorili:

Okrivljenik: „Ja sam dobio šaku i ne znam od koga, a onda sam se samo branio."

Svjedok: „Ja sam rekao sve što sam imao reći. Nemam se što suočavati. Ovo njemu nije prvi put."

Okrivljenik: „Prvi put mi je."

Sud je ocijenio kako je svjedok-oštećenik bio uvjerljiv i nepokolebljiv, te utvrdio krivnju 28-godišnjaka. Pri odabiru vrste i odmjeravanju visine kazne, kao olakšavajuću okolnost uzeo je dosadašnju neosuđivanost 28-godišnjaka, dok otežavajućih okolnosti nije našao, pa mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 764 kuna.