Zadarski HDZ je novim statusom na Facebooku optužio SDP kako ide "srcem kontra Zadra" (kampanja se službeno zove Srcem za Zadar, op.a.) te da je "protiv zadarskih interesa", vežući se na temu linearnog akceleratora kojeg je premijer Plenković obećao Zadarskoj županiji. 

Dužan im nije ostao SDP-ov vijećnik i zamjenik gradonačelničkog kandidata  Marka Vučetića na predstojećim izborima, Danijel Radeta koji je putem iste društvene mreže odgovorio:

- Izgleda da su se neki paraziti prepoznali u mom Facebook statusu i posvetili mi priopćenje za medije koje i ovoga puta nitko nije potpisao.

Jadno. Bezidejno. Patetično. Vjerojatno se u HDZ-u i dalje ne mogu pomiriti činjenicom kako su im kandidati za Zadar obznanjeni iz Šibenika.

Čudi me jedino što su tekst pročitali više puta, jer se toliko puta farba tunel, a kad se tekst pročita nekoliko puta, onda se tekst valjda i shvati.

Sve i da jesmo čitači brojila, ilegalni dizači dronova i grafiteri, makar smo zadarski čitači, letači i grafiteri. HDZ Zadar više ne postoji jer nije u stanju samostalno donositi odluke. Odluke im priopćava Plenković i to dok gostuje u Šibeniku.

Razumijem i zašto pišu ovakva bezidejna i patetična priopćenja. To im je zadnja aktivnost koju samostalno mogu izvršiti. Tekst samo po sebi nije kvalitetan, no svakako preporučujem da nastave pisati. Meni neće smetati, a njima će definitivno pomoći, barem podsvjesno, jer svaki novi status HDZ-a je prilika da zaborave koliko ih je Plenković ponizio, zaključuje Radeta.