Posljednja u nizu reakcija na nabavu novog Mercedesa za Hrvatski nogometni klub Zadar, nakon što im je Grad Zadar dao pozajmicu od 2.5 milijuna kuna, stigla je od Mosta, odnosno njihovog gradskog vijećnika Duje Stanišića.

Priopćenje naslovljeno "Zadrani, je li nam više dosta ovoga?" prenosimo u cijelosti:

Revoltirani zadnjim događanjima u klubu HNK Zadar i kupovinom luksuznog Mercedesa moramo dignuti glas i kazati kako je grabež i katastrofalno trošenje našeg, odnosno novca svih poreznih obveznika od strane vladajućeg HDZ-a u Zadru dosegla nepodnošljivu razinu.

Nakon što je NK Zadar pod vodstvom Rena Sinovčića sve do propasti kluba iz proračuna grada Zadra uprihodio puste milijune a da mi građani nismo znali gdje se troše, ta lijepa tradicija prikladna 21. stoljeću i uzusima Europske unije se evo nastavlja.

I kad su iz kluba NK Zadar pod vodstvom Svetka Ćustića 2019. godine tražili od Grada Zadra 240.000 kuna za natkrivanje dijela istočne tribine kako bi mogli dobiti licencu za ulazak u drugu ligu, iz Grada su im kazali kako je to previše unatoč tome što je tadašnja garnitura polako, ali sigurno otplaćivala nagomilane dugove i zaostale plaće.

Umjesto toga instalirali su gospodina Kneževića koji očito ne razumije da nije katastrofalne politike gradskog HDZ-a da on ne bi nikad bio na čelu ovakvog sportskog kolektiva kao što je HNK Zadar, niti bi za igranje 4. hrvatske nogometne lige mogao imati proračun od 2.500.000 naših kuna.

I tako grupica HDZ-ovaca na čelu spomenutog kluba u situaciji kada vešeraj HNK Zadra nema adekvatnu opremu za pranje dresova prvotimaca, kada se stadion na pojedinim mjestima urušava, kada djeca nemaju adekvatne uvjete u svlačionicama, kupuje luksuzni Mercedes od preko 300.000 kuna.