Sutkinja Općinskog suda u Zadru Jasna Ančić Barić donijela je okrivljujuću presudu protiv 58-godišnjeg Nijemca za dvije teške krađe koje su se dogodile prije osam (2013.) i šest godina (2015.).

Okrivljenik je u vremenskom razdoblju od 16. do 31. prosinca 2013. godine iskoristio povjerenje oštećenice koja mu je dala ključ od kuće u Karinu Gornjem, a tada se nalazila u Australiji, da bi ukrao glazbenu kutiju marke Sony sa 3 CD-a, jedan Samsungov DVD blue-ray, prijenosno računalo marke Asus i jedan USB stick. Potom je bušilicom probušio okvir prozora u kuhinji, nasilno ga otvorio i ispreturao stvari po kući, fingirajući da se dogodila provala. Gotovo dvije godine kasnije, u vremenu od 3. do 7. listopada 2015., došao je do kuće jednog bračnog para, također poznanika s kojima je bio u dobrim odnosima, gdje je fizičkom snagom otvorio prozor i ukrao dva vrijedna LCD TV-a, resiver marke Titan i Wurthovu bušilicu.

Pozvan na očitovanje o optužnici, okrivljenik je izjavio da se smatra krivim za počinjenje navedenih kaznenih djela. Kako je naveo, sinula mu je "blesava" ideja da uzme stvari koje zatekao u kući prve oštećenice, pomislivši kako je odradio neke poslove koji mu nisu plaćeni. Kad je riječ o drugoj krađi, ne priznaje krađu dva televizora, u što mu Sud nije povjerovao. Treća svjedokinja, koja je u inkriminirano vrijeme živjela s okrivljenikom, navela je da je okrivljenik dobrog financijskog stanja, ali se bavi krađama jer mu nedostaje adrenalina, pa mu je rekla da ide "skakati s mosta".

Muškarac je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci s primjenom uvjetne osude kojom se određuje da izrečena kazna neće biti izvršena ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Oštećenici su postavili dva imovinskopravna zahtjeva u ukupnom iznosu od 45 tisuća kuna koji uključuje materijalnu i nematerijalnu štetu, zbog čega su upućeni u parnicu.