Građani s Voštarnice u čudu se pitaju gdje je nestao kontejner za tekstil, smješten na vrhu Ulice Josipa bana Jelačića kao dio "zelenog otoka".

Nema ga. Uklonili su ga iz Čistoće, potvrdio nam je to direktor Ivan John Krstičević. Nakon što su se postavili kontejneri s narančastim poklopcima za tzv. reciklabilni otpad, nema više potrebe za posebnim kontejnerima za tekstil, staklo, plastiku, papir i otpad. Odluka o narančastima kontejnerima je iz 2018. godine, kazao je Krstičević koji je postao direktor Čistoće nakon što su po gradu načičkani novi kontjeneri. Prava narančasta revolucija. Taman kada su se građani počeli navikavati na posebna odlagališta za teksti i staklo koja će također završiti na otpadu.

Još jedan dokaz je to kako se komunalni otpad ne razdvaja i kako je to s kontejnerima samo jedan biznis. Kad će više doći oni s čipovima. Jedni se miču da bi se stvorila umjetna potreba za drugim kantama. Sva ta politika odvije se preko Fonda zaštite okoliša s EU novcima. "Zeleni otoci više nisu in."