Hrvatske vode izgradit će novu zgradu Vodno-gospodarske ispostave Zadar na gradskom predjelu Novi Bokanjac.

U pratnji gradonačelnika Branka Dukića i pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Darka Kasapa, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicom Irinom Putica iz Vodno-gospodarskog odjela Split jučer je obišao lokaciju na kojoj će se nalaziti novi uredi. Radi se o obraslom području na ulazu u Ulicu Franje Fanceva, u neposrednoj blizini raskrižja s Putom Vrela i prostora "bivše predvojničke", čija je okolina nedavno uređena.

Kako doznajemo od pročelnika Kasapa, riječ je o gradskom zemljištu za koje se trenutno radi izmjera i parcelacijski elaborat. Time će, prema obećanju gradonačelnika Dukića, Grad dati podršku Hrvatskim vodama u realizaciji ovog projekta.

Djelatnici zadarske ispostave te državne tvrtke trenutno rade u iznajmljenom prostoru u Ulici Rikarda Katalinića Jeretova 5.

- Obzirom na velik intenzitet radova u vodno-gospodarskom sektoru na području cijele Zadarske županije te kako bi se stvorili preduvjeti za daljnju realizaciju tih projekata potrebno je iz neuvjetnih prostora u kojima sada funkcioniraju Hrvatske vode na području grada Zadra prijeći u nove i modreno opremljene prostore za koje će Hrvatske vode u proračunu predvidjeti sredstva, izjavio je direktor Đuroković.

U 2021. godini bit će naručeni projekti i po dobivanju svih potrebnih suglasnosti i dozvola, započet će se s izgradnjom nove zgrade.