Policija i postrojba Civilne zaštite Grada Zadra ovog vikenda nisu utvrdili znatnije kršenje mjera na području županije i grada. 

Unatoč najavljenim kaznama vezanih za nenošenje ili nepravilno nošenje maski i ograničenje javnih i privatnih događanja i okupljanja, ovog se vikenda građane koji su "uhvaćeni" bez maske po zatvorenim prostorima - samo upozoravalo i educiralo u cilju otklanjanja ponašanja koja nisu u skladu s izrečenim mjerama. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić najavio je kako će ozbiljno novčano kažnjavanje početi kroz par dana. 

Nacionalni stožer na današnjoj je pressici objavio da su u posljednja 24 sata inspektori su izvršili 2442 nadzora poslovnih subjekata, javnih okupljanja, izveli su 54 usmena upozorenja i jedan prekršajni nalog od 30 tisuća kuna.

Kazne će se kretati od 500 kuna (za fizičke osobe ako ne poštuju mjeru nošenja maske) do 40 tisuća kuna (za pravne osobe ako ne poštuju zabranu ili ograničenje javnih događanja i okupljanja ili ako ne poštuju zabranu ili ograničenje privatnih okupljanja). Ujedno je najavljeno da je naplata kazni usklađena je s odredbama prekršajnog zakona što znači da oni koji kaznu dobiju, plaćaju 50% izrečene kazne ukoliko je plate u roku od 3 dana.