Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je u službi dežurstva ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv imovine teškom krađom te kaznenog djela protiv javnog reda izazivanjem nereda.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak od 5. prosinca 2019. do 9. studenog 2020. u Zadru, u namjeri da se domogne tuđih stvari u devet navrata nasilno ulazio u trgovine, skladišta i ugostiteljske objekte te uzimao novac. Osnovano se sumnja i da je 12. srpnja 2017. u Zadru, zajedno s više pripadnika jedne navijačke skupine, došao do osobnog automobila u kojem su bila četiri bugarska državljana odnosno navijači jednog nogometnog kluba iz Bugarske, nakon čega je osumnjičenik zajedno sa više nepoznatih osoba iz navijačke skupine palicom razbio bočni prozor automobila, da bi u njega ubacili upaljenu signalnu raketu. Oštećenici su pobjegli iz vozila pri čemu su ih osumnjičenik i druge nepoznate osobe palicama udarali po tijelu te je jedan oštećeni bugarski državljanin zadobio tjelesne ozljede, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Podsjetimo, u ruke policije zbog incidenta s bugarskim navijačima prije dvije godine pala su dva mlada muškarca, 25-godišnjak i 19-godišnjak.